Skip to main content

Warmtepompen

Een lucht/water warmtepomp is een warmtepomp die energie uit de buitenlucht benut voor het verwarmen van een woning. De warmtepompen van Itho Daalderop kunnen zowel hybride (gasbesparing tot 70%) als all-electric (gasloos) worden opgesteld. Itho Daalderop heeft verschillende lucht/water warmtepompen in het assortiment welke binnen in de woning, buiten de woning of gecombineerd (binnen én buiten) worden opgesteld.

Een warmtepomp benut energie uit de bodem (water/water warmtepomp) of uit de lucht (lucht/water warmtepomp) en gebruikt deze via een koeltechnisch circuit van verdampen en comprimeren voor de verwarming. Net als de cv-ketel is een warmtepomp een verwarmingsinstallatie, maar de manier van verwarmen is compleet anders.

De water/water warmtepomp maakt via een bodemlus gebruik van energie in de bodem. De installatie ervan is ingrijpender dan de installatie van een lucht/water warmtepomp, omdat er een bron geboord moet worden van ca. 150 meter diep.

Vandaar dat dit type warmtepomp vooral voor de nieuwbouw geschikt is en er voor de bestaande bouw vaker voor de lucht/water warmtepomp wordt gekozen. Itho Daalderop heeft de WPU en WPU GE (glycol) in het assortiment, zie hieronder.

Deze warmtepompen halen in de koude maanden, met behulp van water of glycol, energie uit de bodem en zet deze om in warmte voor de woning.

Warmtepompen op basis van bodemenergie

Een water/water warmtepomp haalt met behulp van water wat door een bodemlus wordt gepompt, energie uit de bodem en transporteert deze naar de woning.
Door het benutten van een natuurkundig proces van verdampen en comprimeren van een koudemiddel wordt energie in de wintermaanden heel efficiënt gebruikt voor de verwarming van de woning.
In de warme maanden werkt het proces omgekeerd: dan wordt koude uit de grond gehaald om de woning te koelen. Het betreft hier passieve koeling; alleen een waterpomp is nodig om het koele water door de vloer te pompen.

Koelen

Het belang van koelen mag niet worden onderschat. Het aantal koeluren per jaar is ca. drie tot vier keer hoger dan het aantal uren dat de warmtepomp in verwarmingsmodus staat. Naast een comfortabel binnenklimaat heeft koeling nog een andere belangrijke reden. Hiermee wordt de bron namelijk weer opgewarmd (geregenereerd).
Deze energie wordt vervolgens in de koude maanden weer benut voor verwarming. Koelen kost dus geen energie, maar levert juist energie op.

Warmtepompen

Een lucht/water warmtepomp is een warmtepomp die energie uit de buitenlucht benut voor het verwarmen van een woning.

Pelletkachels

Van Herwijnen Services installeert de onderhoudsvriendelijke pelletkachels van ÖkoFEN

Centrale verwarming

Van Herwijnen Services is specialist op het gebied van Centrale verwarming. De diverse mogelijkheden en de ervaringen van de diverse systemen komen aan bod tijdens een adviesgesprek.

Water

Zuinig zijn met warm water is een dubbele besparing. U bespaart water uit, en energie voor waterzuivering, en daarnaast ook nog stookkosten voor het opwarmen van het water.

Gasinstallaties

Van Herwijnen Sevices verzorgt vakkundig en veilig de aanleg van gasleidingen.

HomEvap

Luchtbevochtiger en koeler in één! De HomEvap is de stilste en energiezuinigste luchtbevochtiger en koeler die er is.